Cabecera Agrovin
Laborator » Laborator
Analiză de laborator

Laboratorul Agrovin oferă o mare varietate de determinări microbiologice şi chimice pentru industria oenologică. Format dintr-o echipă tehnică calificată la nivel înalt şi cu o experienţă amplă în domeniu, care vă va ajuta în interpretarea rezultatelor şi căutarea problemelor în cramă.

▸ Controale în cramă

• Maturare fenolică
• Maturare aromatică

Cunoaşterea şi cuantificarea nu atât în conţinutul de zaharuri şi acizi, ci de asemenea la evoluţia polifenolilor şi precursorilor de arome, permit cunoaşterea momentului optim de maturare a strugurelui.

▸ Controlul fermentaţiei

• Fermentaţia alcoolică
• Fermentaţia malolactică

O fermentare încetinită sau oprită va avea consecinţe organoleptice şi analitice grave asupra vinului. Studiul cineticii de fermentare, permite prevenirea sau minimizarea consecinţelor, realizând cât mai repede tratamentele oportune.

▸ Analize oenologice

Determinarea parametrilor oenologici de bază în must sau vin, permite observarea stadiului şi evoluţia acestora şi inclusiv permite prezicerea posibilelor alterări.

▸ Analize microbiologice

Cunoaşterea populaţiilor de drojdii şi bacterii presente în vin sau must, permite prezicerea stabilităţii sale, evoluând în timp ajustând tratamente şi procese de filtrare, evitând riscuri în vin îmbuteliat.

▸ Culoare şi compuşi fenolici

• Microoxigenare

Culoarea şi compuşii fenolici sunt fără îndoială unele dintre aspectele cele mai importante la un vin, nu doar pentru prima şi imediata imagine, ci şi pentru că este un indicator al altor aspecto relaţionate cu aroma şî gustul lor.

▸ Stabilizări şi clarificări

• Stabilitate
• Clarificări
• Precipitaţi

Limpezirea este prima dintre calităţile pe care consumatorul le alege la un vin. Când vinul este tulbure, sau când sunt depuse solide pe fundul sticlei, aceste două defecte sunt percepute imediat ca un semn al alterării produsului.

▸ Analize enzimatice

Metodologie rapidă şi fiabilă. Cuantificarea ne permite să ducem la capăt o bună evoluţie a procesului de elaborare a vinului.

▸ Analize şi cromatografice

Metodologie de precizie pentru compuşii dăunători pentru sănătatea consumatorului sau indicatori de alterare gravă a vinului. Pentru mulţi dintre ei, limítele maxime permise sunt conform cu legislaţia.

▸ Tarifas de laboratorio (descargar)